Cheers for the Swedish krona!

God eftermiddag!

Jag undrar varför den europeiska unionen uppfann 1 -och 5centare? Vem är geniet? De är totalt värdelösa och har inte kommit till användning en enda gång. Idag skramlade jag ihop de små sattygen som jag hittade när jag skulle tvätta. Fungerade det? Såklart det inte gjorde - men 10 cent eller högre fungerade fint, underbart ju. Jag fick stå som ett fån utanför tvätteriet ett bra tag och försökte växla mig till andra mynt. Vem gör det, växlar mynt till mynt? Cheers for the Swedish krona, säger jag.

Snön börjar försvinna och jag hoppas nu på snö, annars blir det en omöjlighet att åka snart tyvärr. Det är puckelpist redan vid lunch. (I skrivande stund kan jag även meddela att jag har vittnat om tre personer som har promenerat förbi i shorts!) Jag sitter på donken efter några åk, men jag ska strax dra. Ett gäng coola killar med Mcdonalds ögonbryn sitter och dunkar fransk hiphop samtidigt som de hänger över min dator. Jag får se om det blir någon form av utgång ikväll igen, det var så jäkla bra sist! Dock har jag lite tråkigheter att ta hand om imorgon på jobbet tyvärr. Jag måste ta tjuren i hans jäkla horn! Jag ska nog bli någon sorts mästare i ordspråk också (förutom kvinnlig oljemiljardär). Men: "Får finns på gotland", den fattar jag inte? Fast jag slänger ur mig den lite då och då utan att egentligen veta varför. Kanske ska börja säga den på Engelska också? "The sheep can be found at Gotland!" Sitter som handen i handsken! Morfar, jag ska expandera varumärket Gotland! :)

Försöker hålla koll på Sverige genom att gå in på aftonbladet.se lite då och då. Men, det känns i hjärtat att jag missade melodifestivalen - en uråldrig, svensk tradition! Jag får försöka leva med den skammen så gott det går.

PoK från underbara Chamonix!

Den dar avgorande halvtimman...

... Kommer jag ga fran jobbet i tid eller inte? Oftast inte, haha. Fast idag skulle det iofs vara guld, for jag vill in down town for efterlangtade glas vin. Fick torsdag ledigt, gracias!

are you having a laugh?

Idag beställde jag tydligen te och vatten för 65 kronor och igår köptes det Lördagsgodis för 25 euro. Jag hade spanat in en godisaffär med lösgodis där det fanns stekta ägg och sura nappar! Omänskligt dyrt för det lilla vi handlade (handen på hjärtat!) OCH de stekta äggen smakade mestadels sötningsmedel. Man kan inte riktigt gå på byn och handla "lite nödvändigheter under 100-lappen" (eller i detta fall; 10-lappen.) Jag älskar märkeskläder, men det är ekonomiskt självmordsförsök att gå en dag på stan för mig. I mitt nästa liv hade jag tänkt bli en kvinnlig oljemiljadär eller liknande.


Idag beställde jag tydligen te och vatten för 65 kronor och igår köptes det Lördagsgodis för 25 euro. Jag hade spanat in en godisaffär med lösgodis där det fanns stekta ägg och sura nappar! Omänskligt dyrt för det lilla vi handlade (handen på hjärtat!) OCH de stekta äggen smakade mestadels sötningsmedel. Man kan inte riktigt gå på byn och handla "lite nödvändigheter under 100-lappen" (eller i detta fall; 10-lappen.) Jag älskar märkeskläder, men det är ekonomiskt självmordsförsök att gå en dag på stan för mig. I mitt nästa liv hade jag tänkt bli en kvinnlig oljemiljardär eller liknande.

Igår så var vi ute och sprang, eller jag halt-sprang-joggade (måste ha sett otroligt lustigt ut och inte ett dugg häftigt) och jag förstod att skidorna fick vara inne. Så trist. Men jag jobbade över en hel del förra veckan så jag ska försöka att ta en dag ledigt denna vecka, för jag måste upp i bergen innan jag spricker. Vädret härnere har varit riktigt härligt den senaste veckan och det känns som om jag aldrig kommer vänja mig vid utsikten. Ibland händer det på jobbet att jag är mitt uppe i något, så stannar jag helt plötsligt upp och sneglar upp mot bergstopparna. Det är ögongodis.

Även om det är ca två månader kvar av min vistelse i Chamonix så har jag börjat planera inför vad som komma skall. Jag åker hem för att ta examen & dricka rosé (det är viktigt med rosé, det vet ju vem som helst) i alla fall, men sen... Vem vet :) Jag har bollat tankar och funderingar, tänkt och kommit fram till att den framgång jag strävar efter nu inte är den framgång jag strävade efter för några år sedan. Idag är framgång för mig någonting helt annat. Jag har fått mersmak och jag har redan nu några myror i brallan. Någonting som dock är väldigt viktigt är att jag har min familj, vad jag än bestämmer mig för att göra.

Jag har hört att vädret i Sverige inte är fy skam och att Zlatan sköter sig. Jag vinkade åt Milano-skylten för några dagar sedan, det var en personlig hälsning. Han fattar. Fast jag tvärvägrar (och får skit för det på jobbet) brittiska nu och föralltid så älskar jag "are you having a laugh?", vilket betyder typ: Skämtar du/driver du med mig? Men det blir automatiskt i skallen: "Har du dig ett skratt?" Haha! Det är humor.

Försök att vara ärlig mot dig själv så gott det går. Annars blir det bara pannkaka!

Puss&kram!


RSS 2.0